5VF-principe – 22 juli 2019

Forex & Binaire Opties trading

5VF-principe – 22 juli 2019

23 juli 2019 Strategie Trading 0
Deze post is een uitwerking van De 5 visuel feiten voor een succelvolle trade. In die pagina vind je de uitleg van deze methode.

Deze positie geopend iets voor 20:00 uur ( 22 juli 2019) op de 3 pips range chart van EURUSD liep ook ‘s nachts door tot iets na 18:00 uur de volgende dag (23 juli 2019).

In tegenstelling tot @Techneut doe ik wel een aantal dingen semi geautomatiseerd waardoor ik posities kan laten lopen terwijl ik er niet bij ben. In dit geval werd daardoor de eerste deel van de positie eerder gesloten dan mogelijk was – handmatig was dit niet gebeurd, maar op zich doet dat er weinig toe. De R:R ratio is enorm.

De lijnen spreken voor zich en die zijn ook in de kleuren van de andere voorbeelden hier. Stop Loss – rode stippellijn schoof op met de chart structures, die dus te herkennen zijn aan kandelaarformaties nu en in het verleden. Groene stippellijnen waren de drie punten van Take Profit.

Bij de eerste Take Profit werd Stop Loss automatisch ook bijgesteld naar een vooraf bepaalde waarde. Beide prijsniveau’s heb ik vooraf vastgesteld aan de hand van natuurlijke en historische prijslijnen. Een script zorg ervoor dat direct na de Take Profit de Stop Loss automatisch wordt verplaatst.

Stop Loss stond voor alle drie de posities op 11 pips, de eerste profit werd genomen op 15 pips, de tweede profit op 25 pips en de laatste op 59 pips. R:R is dus (omgerekend) 11:33 = 1:3. Dat zijn normale verhoudingen voor trades die langer lopen, maar daarvan heb je er dan ook minder dan bij kortetermijnhandel.

 

Geen antwoorden

Geef een reactie