5VF-principe – 17 juli 2019

Forex & Binaire Opties trading

5VF-principe – 17 juli 2019

17 juli 2019 Strategie Trading 0
Deze post is een uitwerking van De 5 visuel feiten voor een succelvolle trade. In die pagina vind je de uitleg van deze methode.

Eerst maar even een schermafdruk van de chart. Ditmaal de 5 pips range chart van EURUSD. Ik had weinig tijd vandaag maar vanmiddag moest ik toch even naar de chart kijken.

Dus meteen maar even de 5 Visual Facts noteren:

1. De tijd is goed, er is handel en weinig boeiend economische nieuws.

Met het blote oog zie je de curve – hier met roze getekend – die de Lows in de chart maken. Dat lijkt verdacht veel op een ommekeer in de trend in deze chart. De Highs (lichtblauwe cirkels) tonen hetzelfde.

De laatste blauwe cirkels tonen een New Highest Hight, de laatste oranje cirkels tonen een New Higher Low. Kortom: een nieuwe bullish trend. Kijk je naar de 4H kaart om de lange termijn te checken, dan zie je ook in die chart dat de trend met een omslag bezig is.

2. Trend is nieuw en bullish.

Je kunt ook met het blote oog zien dat de meest rechtse oranje cirkel – de New Higher Low – ongeveer halverwege de voorliggende oranje cirkel en de nieuwste blauwe cirkel ligt, verticaal gezien dan. Dus de Fibo Retracement zal rond de 50% liggen. Toch even nagemeten en het klopte. De 100%-lijn plaats je overigens op de Lowest Low, want daar begint de weg omhoog.

3. Valid Retracement is vastgesteld.

Rechts in de chart zie je weer die prachtige spike met de meest recente Higher Low – dat is onze Fibo-kandelaar die mooi door de 50% heen prikt – gevolgd door een lange Trigger-kandelaar omhoog. Fibo- en Trigger-kandelaar zetten samen maar liefst vier kandelaars links in de schaduw. Een duidelijk signaal.

4. Candle Stick Formation is OK.

Tot slot het volume. Daar werd niets geks in aangetroffen. Volume kan eigenlijk weinig bevestigen maar kan vooral laten zien dat er gekke dingen gebeuren. Afwijkingen zijn niet leuk in een manier van handelen die draait om statistische waarschijnlijkheid.

5. Volume OK.

De omvang van de trade is nog niet relevant voor deze methode. Hier gaat het om de vraag: is er voldoende Profit te verwachten? Terug naar het grote geheel.

De onderste rode stippellijn is de onderste en meest linkse plek van de Stop Loss. De blauwe stippelijn is de eerste Take Profit. En natuurlijk kloppen deze verhoudingen aardig als 1:1. Bij het maken van deze schermafdruk was de positie al een tijdje open en was ook de eerste plek voor winst al gepasseerd.

De witte lijn is de Order Open op het moment van sluiten van de Trigger-kandelaar en dat was om 15:47 uur CEST op 1.1218. Eenderde (1/3) van de positie is gesloten op 1.1227 rond  17:05. Toen is de Stop Loss naar Break Even prijs geplaatst (de rode stippelijn direct boven de witte Order Open lijn). Dat is nu al 9 pips.

Tijdens dit schrijven zit de prijs in een korte retracement. Dat weten we natuurlijk niet zeker, kan ook een reversal zijn, maar dat merken we snel genoeg. Tweederde van de positie is nog open, maar de eerste winst is gepakt en de positie kan niet meer negatief eindigen.

Zet de trend zich volgens de historische chart structures voort, dan ligt de volgende Take Profit rond 1.1244. Gebeurt dat, dan schuift de Stop Loss door naar 1.1221. We wachten het af.

 

 

Geen antwoorden

Geef een reactie