De beste momentum indicator

Forex & Binaire Opties trading

De beste momentum indicator

19 January 2018 Starters Trading 2
momentum indicator

Momentum is een hip woord in trading. Het betekent simpelweg kracht. In de natuurkunde heet het impuls en geeft het de relatie tussen massa en snelheid weer. In trading gaat het over versnelling van de koers.

Verliest de koers momentum, dan loopt de snelheid terug en ligt een kantelpunt in het verschiet (reversal). Eindeloos veel momentum indicators (zie een vorige video) proberen dit vooraf te berekenen, door terug te kijken in het verleden.

Highs en Lows voor de momentum indicator

Met het blote oog kun je prima zien of de snelheid uit de koers is: de kandelaars worden korter. Om de behoefte aan houvast te bevredigen, gebruiken we liever een momentum indicator die gebaseerd is op highs en lows – support en resistance: de middellijn van het Donchian Channel.

 

2 Responses

Leave a Reply

  1. Floortje Floortje says:

    Zoals bekend gebruik ik geen indicatoren en trade ik uitsluitend op wave 3, en dat na een trend omkering. Welke volgt uit het tekenen van de HH HL LH LL. Vandaag de Ichimoku in de kaart (MT4) geplaatst en met het logboek in de hand naar verloren trades gekeken. Het is zoals @FS zegt: het is geen magisch lijntje, maar het had wel een bijzonder handige ding geweest, voor een aantal verloren trades, die met de Ichimoku in de kaart niet hadden verloren gegaan. Dus vanaf nu misschien toch een lijntje in de kaart. @Techneut complimenten voor de goede uitleg.

  2. FS FS says:

    Magisch is het lijntje niet, maar ik ben toch best wel heel blij met deze trapleuning. Gebruik nu al een jaar of langer en het is wel de enige indicator die bij mij blijft staan hoor.